viernes, 20 de noviembre de 2009

Visita a un espai educatiu: CosmoCaixa

El CosmoCaixa és un museu cituat a la falda del Tibidabo (just a sobre de l'universitat Blanquerna), és el nom que va adoptar el conegut com Museu de la Ciència de Barcelona, després de la seva última remodelació per part de La Caixa en 2004.

El museu CosmoCaixa contè un munt d'espais:

  • El bosc inundat: és una representació exacte de la flora i la fauna amazònica (fins i tot el clima).
  • La sala de la matèria: una sala de 3500m2 on es proposa un recorregut desde el Big Bang fins a l'actualitat. (mitjançant imatges, explicacions, experiments...)
  • Planetari: es pot contemplar l'univers i les seves diverses etàpes durant el temps, amb explicacions, projeccions...
  • Plaça de la Ciència: una gran plaça a l'aire lliure i oberta a tothom, on es pot "jugar" amb diversos mòduls i experiments.
  • Click i flash: espai dedicat als infants on ells fan "grans descobriments" i observaràn tota mena de fenòmens, està pensat per fomentar l'interès per la ciència dels més petits.
  • Planetari Bombolla: un planetari dedicat als més petits (de 3 a 8 anys)
  • Toca, toca!: espai dedicat als infants, en aquest tenen l'oportunitat de tenir contacte directa amb animals i plantes de hàbitats molt diferents del planeta.
  • diverses exposicions (que són efímeres)
El CosmoCaixa penso que és una entitat d'interés educatiu, primerament perquè és un museu pensat per experimentar, per jugar, per entendre practicant... no com altres museus on els nens no poden tocar, no poden ni acostar-se massa al que es mostra. El CosmoCaixa ho possa a l'abast tot perque s'examini i es manipuli; ofereix un ensenyament constructiu pels nens (molts cops presentat com un joc) i això fa que se'ls hi desperti un interés per la ciència.

Oferta que es fa a les escoles

El CosmoCaixa ofereix a les escoles diverses activitats enfocades pels infants com el Planetari Bombolla, el Toca, toca!, el Click i Flash (explicades ja breument).
Totes aquestes activitats es duuen a terme amb un monitor que ho exposa als nens i els guia.

Personalment penso que el mètode que segueix el CosmoCaixa és totalment encertat per l'educació, presenta la ciència als infants d'una manera "màgica" , divertida i sobretot dinàmica (poden tocar, poden jugar..) que fa que es sorprenguin i sobretot que s'interessin per una cosa molts cops "tant abstracte" com la ciència.


En aquest montatje d'imatges es poden veure infants realitzant activitats en el Click i Flash, en la sala de la matèria, en el bosc inundat...






Us he enllaçat la paraula "Cosmocaixa" amb la seva web oficial a l'inici de l'entrada per si voleu tenir més informació sobre aquest museu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario