sábado, 14 de noviembre de 2009

Presentació a classe: eines que ens ofereix internet

A l'última classe de TIC tots els alumnes vem fer grups per explicar cada un alguna de les eines que ens ofereix internet i que ens poden ser útils.

En el grup A es van presentar les eines: Doodle, DotSub, Encarta, Google Earth, Google llibres, iGoogle, laboratori comSoc, Softcatalà i traductor de Google.

Ara explicaré les característiques més importats d'aquests programes o webs i perquè ens poden ser útils:

Doodle:

És un programa que serveix per planificar un esdeveniment o fer una tria amb un grup de gent (s'envia per e-mail).

Encarta:

L'enciclopedia Encarta està en nou idiomes diferents, la versió castellana té uns 43.000 articles. La versió completa es troba a la venda en format CD-ROM i DVD-ROM, en aquestes s'inclouen diferents serveis, per exemple un curs per aprendre anglès en linea durant un any. Cada article té integrat un contingut multimèdia on s'inclouen audio, vídeo, il.lustracions, i fins i tot jocs educatius...
Totes les edicions en línia de MSN Encarta s'han tancat el 31 d'octubre d'aquest mateix any.

Google Earth:

És un programa lliure que permet a l'usuari veure imatges de tot el món, permet introduir el nom d'un hotel, col·legi o carrer i obtenir la direcció exacta (i amb imatges).
Es pot veure amb gran detall totes les ciutats importants del món, es pot compartir enllaços amb altres usuaris, amb el seu potent zoom pots arribar fins i tot a veure el teu carrer com si fossis físicament a ell...

Google llibres:

És la versió en català de Google Books, la biblioteca virtual de Google, amb centenars de milers de llibres digitalitzats consultables en línia, que inclou la digitalització d'uns 35.000 llibres procedents del fons de la Biblioteca Nacional de Catalunya. Permet llegir llibres sense drets d'autor vigents i hi ha llibres amb llicències lliures.
També podem crear la nostra pròpia biblioteca virtual.

iGoogle:

dóna la possibilitat de personalitzar i modificar al nostre gust la pàgina inicial de Google, podent incluir-hi continguts addicionals com: el temps a la nostra ciutat, les últimes notícies...

Laboratori comSoc:

és una web enfocada cap alumnes de batxillerat (amb el treball de recerca), ofereix idees per treballs, ajuda a fer citacions, ofereix un tutor virtual..

Softcatalà:

Permet traduïr textos al català, té un corrector ortogràfic, noticies d'actualitat tecnològica i de la llengua catalana..

Traductor de Google:

Sistema de traducció automàtica i en línia, pot traduir 50 idiomes al Espanyol i viceversa. En un futur El Traductor Google incluirà la traducció per veu de pagines Web per a que les persones amb algun tipus de limitació puguin tenir accés a la informació en qualsevol idioma.

DotSub:

el meu grup va presentar la web de DotSub així que us inclueixo el Powerpoint, si voleu saber més informació sobre DotSub (per exemple com col·laborar en la pàgina) amb anterioritat ja he publicat en aquest blog una entrada (anomenada DotSub).






No hay comentarios:

Publicar un comentario