lunes, 16 de noviembre de 2009

El regal de la comunicació, Sebastià Serrano.


La societat ha canviat, un dels importants impulsors d'aquest canvi són les noves tecnologies que ens brinden un ventall inagotable de nous coneixaments i nova informació.

Aquest fet té dues vessants
la positiva és poder obtenir tota la informació que desitgem, cosa que, ens proporciona més independència i llibertat.

D’altre banda tenim la vessant negativa aquest augment d’informació provoca incertesa davant el món (incertessa davant la poca coneixença que tenim del món, de l'ignorància davant l'entorn...) i per tant fa que siguem més vulnerables.

També el fàcil accés a la informació fa que les diferencies culturals i organitzatives de la societat siguin cada vegada més distants (per exemple la fractura digital, tant visible entre els adults que no s'han pogut preparar per ser competents en les noves tecnologies i els joves); no obstant, una característica intrínseca dels essers humans fa que a les situacions límits es desenvolupin noves idees, la inseguretat que crea l’augment d’informació fa que les persones previnguin possibles esdeveniments futurs.

La tecnologia ha permès abolir les dos limitacions de la comunicació entre persones: la memòria i la presencia, es a dir, Internet permet emmagatzemar informació il·limitada i que no sigui necessari estar “in situ”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario