sábado, 28 de noviembre de 2009

Competències TIC per a docents



En l'assignatura de Gestió de l'informació i TIC, l'últim dia vem parlar sobre les competències digitals que han de tenir els nens d'infantil, els de primària, els de secundària, batxillerat i també els professors.
Ens vem repartir en grups i cada grup es llegí un artícle dels cinc artícles proposats al blog del jorge escollí un fragment i el comentà, tots els comentaris es troben en una carpeta de l'apartat de Gestió de l'informació i TIC al blink.

Jo per la meva part vaig comentar l'article de les competències que han de tenir els professors en TIC segons la UNESCO:

Després de la conferència en la que vem assistir al Cibernàrium sen's va posar de relleu una cosa: la gran necessitat que tenim els mestres de posar-nos al dia amb matèria de les TIC, en l'actualitat és una de les competències més importants que ha de tenir un mestre, ja que la societat ha evolucionat cap a les noves tecnologies i s'ha de dominar si es vol estar al dia i si es vol aportar una educació de futur i de qualitat.

A mi personalment em preucupava el fet de tenir una classe plena d'infants amb portàtils, llegint un contingut a l'ordinador -per exemple en un format pdf- , sense donar-li un veritable sentit a l'ordinador només com un substitut modern del llibre, el que ha de saber fer un bon professor, i és per això que he escollit aquest fragment de l'Eduteka, és disenyar oportunitats a l'aula per l'aprenentatge de les TIC, donar sentit a les pràctiques multimèdia, que els portàtils a les aules(que segur que són el futur) siguin més que un llibre posat en un ordinador, que el professor motivi les cerques...
Aquest és el fragment que he escollit, si voleu més informació visiteu la web: "Gracias a la utilización continua y eficaz de las TIC en procesos educativos, los estudiantes tienen la oportunidad de adquirir capacidades importantes en el uso de estas. El docente es la persona que desempeña el papel más importante en la tarea de ayudar a los estudiantes a adquirir esas capacidades. Además, es el responsable de diseñar tanto oportunidades de aprendizaje como el entorno propicio en el aula que faciliten el uso de las TIC por parte de los estudiantes para aprender y comunicar."







No hay comentarios:

Publicar un comentario