lunes, 14 de diciembre de 2009

Recull d'alguns recursos digitals útils per un educador

En aquesta entrada m'agradaria fer una breu descripció d'alguns recursos digitals que ens poden ser útils com a futurs mestres; tant per estar al corrent de les novetats tecnològiques enfocades per l'educació, com per conèixer activitats que es fan a altres centres...






És un recurs oferit per la web del xtec, on hi ha gent que emprèn projectes educatius i els vol compartir, són projectes interescolars, entre escoles que no necessàriament pertayen al mateix àmbit geogràfic (un projecte pot ser compartit amb una escola de Badalona i l'altre de Toronto).

En el recurs web projectes en xarxa pots fer públic un projecte i animar a les altres escoles a participar, o bé pots participar en qualsevol dels projectes que oferten altres escoles.

També és un recurs de la web de xtec, en aquest apartat podem cercar informació sobre moltes escoles de Catalunya, sobre la seva metodologia, les seves notícies (si fan activitats o excursions)...

També és un recurs de la web del xtec.cat, i igual que en el recurs anterior, web de centre, aquest ens permet està més informats sobre algunes escoles, podem llegir "notícies", del que fan els infants a l'escola: excursions, treballs, projectes...
Passem de l'antic format de revista d'escola a paper, a el nou format: un format digital que inclueix fins i tot vídeos, fragment de àudios...

Aquest blog, que també pertany a la web de xtec.cat, és una eina fantàstica per poder estar al dia en les noves tecnologies, encarades sobretot per l'educació.
Jo ja l'he incluït en el meu Blogroll, i us animo tots a fer-ho, ja que des del nostre blog podre'm estar sempre al corrent de les innovacions tecnològiques a les aules, i també de notícies relacionades.

Aquest projecte va nèixer amb pròposit de fer de la ràdio un mitjà de comunicació escolar, entre diferents centres. Fomenta l'ús de la llengua catalana, i posa a l'abast dels infants una pràctica molt entretinguda: adquirir el coneixament de com fer ràdio.
En aquest apartat es pot escoltar pràctiques que han realitzat diverses escoles.

Aquest Blog, portat per l'Anna Perez, és un referent pel que fa l'educació: tracta de molts temes tant relacionat amb les TIC, com amb l'actualitat educativa, com amb pràctiques educatives...
És un bon referent si es vol estar al dia en matèria d'educació; jo ja l'he posat a la meva llista de blogs, i us animo a tots a fer-ho!


És un concurs de contes en format PODCAST, es a dir, s'han de fer amb un vídeo i so. Va adreçat a tots els joves de Barcelona amb l'objectiu de difondre la nostre cultura a partir del Podcast i observar les semblances-diferències amb altres cultures.

Aquest blog ens informa de les novetats que hi ha en la web de edu3.cat (recordem que és una web amb vídeos de contingut educatiu).
Recomano, igual que amb el ButlleTiC i el Blog de Bitacola de MestraTIC que us el poseu al blocroll, així des del vostre blog podreu asseventar-vos, de totes les novetats en l'Edu3.cat. (sinó també podeu subscriure al Google Reader).

Blog que aporta elemets en la innovació educativa des de la perspectiva de les TIC, i de la creació de coneixament en xarxa (TAC).
És un bon blog per tindre al blogroll, ja que t'ajuda a estar al dia i està enfocat en l'àmbit pedagògic i educatiu.



No hay comentarios:

Publicar un comentario