martes, 8 de diciembre de 2009

Programes per educar

A l'última classe de Gestió de l'informació i TIC se'ns van presentar programes d'ordinador dedicats a l'aprenentatge pels nens; tots ells em van semblar molt útils ja que convinen les noves tecnologies i un aprenentage didàctic.

Alguns d'aquests programes van ser:
  • el JClic: és un conjunt d'aplicacions informàtiques, enfocades cap a la didàctica; trencaclosques, mots encreuats, assosiacions, sopes de lletres... (la imatge inferior mostra una de les aplicacions del JClic).



  • El Crayon Physics: té diverses aplicacions puzzles (que s'han de resoldre amb creativitat i l'ús personal de la física), iniciació a la física, permet dibuixar i que els dibuixos es converteixin en realitat...


Crayon Physics Deluxe from Petri Purho on Vimeo.


  • Art Rage 2: és molt més que una eina de dibuix, com el paint, Art rage 2 té desenes de funcions i d'efectes per convertir l'ordinador en un autèntic bloc de dibuix, te eines com: rotulador, ceres, tinta, pincell, guix... A més a més amb un gran realisme a l'hora de reproduir-ho en la pantalla (com es veu a la foto inferior).



  • Winlogo: en aquest programa l'alumne ha de controlar una tortuga per tal de fer el que se li demana, si s'està estudiant els triangles i l'alumne ha de fer un triangle equilater, haurà de saber moure la tortuga per fer-ho.

Aquestes eines em semblen molt interessants per portar una classe, ja que sense desviarte d'un tema (per exemple si s'està estudiant els triangles a matemàtiques), pot ser una excusa per utilitzar l'ordinador ( i treballar així indirectament la informàtica), també fa la classe més dinàmica i amena.


Us he enllaçat cada nom del programa determinat perquè pogueu accedir més fàcilment a més informació sobre aquests.

No hay comentarios:

Publicar un comentario