viernes, 30 de octubre de 2009

El llenguatge audiovisual: anunci del Altea xl (Oh brother!)

L'anunci esplica una història: en l'introducció una nena es troba en un escenari (molt semblant a la típica botiga d'animals) i escolleix la seva mascota, un petit monstre -que guarda certes similituds amb la nena: tots dos petits, amb una estructura en les dents igual...-, se l'endú a casa i aquí tenim el nus, es veu com la nena el cuida,com juguen, com el pentina, com l'abraça, com se l'aprecia... fins i tot l'espectador acaba agafant un paper en tota aquesta història emotiva. Però com tothom sap: els monstres com més amor reben, més creixen i creixen... I de tant que se'l estimen arriba un punt en què el monstre és massa gran i la família es veu obligada a "deixar d'estimar-lo", perquè no hi cap enlloc: no cap al cotxe, ni passa per les escales, tira una porta a terra... raó per que el fan estar al jardí.
Desenllaç? No es pot deixar d'estimar algú així com així... Es compren un cotxe nou (més gran) i busquen lloc pel monstre (ja casi gegant).




LLenguatge audiovisual:

la música:
molt ténue i secundària durant la introducció i el nus (sona per sota de la veu del locutor); durant el desenllaç apareix la música de cop, és a més una cançó moguda, en contraposició a tota la resta de l'anunci. (això passa quasi quan s'ensenya el cotxe).

metàfores visuals: les reixes del jardí que tanquen al monstre, porten a la ment la clara imatge d'una pressó; també en aquest anunci apareix un "espontani" el porquet que protagonitza l'anunci anterior del cotxe.

flashbacks: quan el monstre es queda tancat a casa sol ("abandonat" per ser massa gran), mentre es mira al mirall, apareixen imatges de quan la nena l'anava a recollir a la botiga d'animals i li prometia que mai l'abandonaria. Aquest fet no fa més que empatitzar l'espectador encara més amb el monstre.

els colors: la tonalitat de l'anunci - igual que la música- a l'introducció i al nus són més apagades, les tonalitats tiren a ocres, després en el desenllaç com a contraposició apareixen colors vius (que fan destacar encara més al cotxe).



No hay comentarios:

Publicar un comentario